Sayid: Hayır, fakat, gereken her şeyin olması için elimden geleni yaptım.
Jack: Bernard ve Jin?
Sayid: Onların ikisi de mükemmel nişancılar ve motivasyonları iyi. Jack, burada ne olduğunun önemi yok, radyo kulesine doğru gitmenizi istiyorum, hiç bir neden için geri dönmeyin… Buradan kurtulmak için hayatımı feda etmeye gönüllüyüm, hiçbir şey için bundan vazgeçmeyeceğim, beni anladın mı?
Jack: Evet, anladım.
Sayid: İyi şanslar.
Jack: Sana da!
Jack: Haydi yapalım şunu!!
Lost 3×22 Through The Looking Glass Sneak Peek 2 ve Türkçe Çevirisi
Sezon finalinde; Jack ve kazazedeler, Naomi’nin kurtarma gemisi ile irtibat kurmaya çalışırlar.
Konuk sanatçılar; Mr. Friendly/Tom, Alex, Richard Alpert, Karl, Mikhail, Jason, Penny, Rousseau, Pryce, Naomi, Rose, Bernard, Greta, Bonnie, Dr. Hamill, funeral director (cenaze işlemlerini yürüten biririsi), pharmacist (eczacı), customer (müşteri) , doctor (doktor).
Jack merkezli bir bölüm olacak.
Walt’ı son bölümde göreceğiz.
Kate ve Jack, birbirlerine karşı ne hissettiklerini açıklamaya sonunda karar mı veriyor? Jack’in birisiyle bir bağı mı var, özgür olmak mı istiyor? Hurley, söylediklerinden daha fazla şey mi biliyor?
Juliet’in, hangi tarafta olduğunu (Diğerleri mi, Kazazedeler mi?) öğreneceğiz..
Sawyer’ın, Locke’un babasını neden öldürdüğü ortaya çıkacak.
Charlie, bu bölümde işkence görecek ve acısını hafifletmek için bir şarkı yazacak.
“Diğerleri” ve “Kazazedeler”, önceden süre gelen nedenlerden dolayı, karşı karşıya gelecek.
Kampa baskın yaptıklarında, “Diğerleri”nden birkaç kişi ölecek.
Sezon sonunda, yedi karakterin öldüğünü göreceğiz.(Charlie, Tom, Pryce, Mikhail, Naomi ve Bonnie ya da Greta ölecek)
Bir ya da belki iki majaor karakterin de ölmesi sözkonusu!!!
Çok sevdiğimiz bir karakter, “Kazazedelerin” iyiliği ve güvenliği için kendin kurban edecek.
Hurley, finalde “önemli bir rol” üstlenecek. Hurley’nin, yeni bir yöünü göreceğiz ve DHARMA Van, tekrar karşımıza çıkacak.
Locke, bir ses duyana kadar, DHARMA mezarlığında, öleceğini düşünür ama “ses” ona “ölmeyeceğini” söyler. Sesin kime ait olduğuna bakınca Walt’u görür ve Walt, Locke’un mezardan çıkmasına yardımcı olduktan sonra tekrar görünmez olur.
Sezon sonunda, Jack ve Sawyer arasındaki bir anlaşmazlık çözülecek.
Locke, “Radyo Kulesi”ne gider ve “yardım çağrısı”nı gerçekleştiremeden birisini öldürür.
Jack, Locke’un bunu neden yaptığını anlayamaz. Yardım çağrısını yapmasına engel olacak olursa, onu öldüreceğini söyler ve silahla tehdit eder. Locke, Jack’i öldürmek için girişimde bulunur, kavga ederler. Jack, yardım çağısını yapar ve çağrıya birisi cevap verir!!!!
Çağrıya cevap veren Benjamin’dir. Naomi ve ekibinin “orada olmadığını” söyler…
Naomi ve Penolepe ile ilgili “büyük bir sürpriz” bizleri bekliyor!!!
Naomi, Dharma ekibinden birisidir.
Benjamin, terk edilip, tek başına bırakılabilir!!!
Hikaye, yardım bulma çabasında “adada” son bulur.
Su altı ambarının adının “The Looking Glass” olması ile “Alice Harikalar Diyarında” arasında bir bağlantı var.
Su altı ambarı, Kelvin’in haritasında (blast door map) vardı.
Kablo, bir “iletişim kablosu” olabilir. Sadece güç kablosu ya da güç kaynağı değil.
Jack’in yaptığı planlar, daima işleyen planlar olmayabiliyor. Buna neden olan da Jack’in bazı gelgitler yaşaması.
Charlie’nin öleceği ya da yaşayacağı, sezon bitmeden önce ortya çıkacak.
Locke’u, final sonunda göreceğiz…
Flashback’ler
Sarah (Jack’in eski karısı)’nı göreceğiz.
Bekar bir anne, bir doktor, cenaze işlemlerini yürüten birisi, bir eczacı ve bir hostes; flashbacklerde yer alacak. Doktor, bölüm şefi olarak çalışıyor, bekar anne, hayattan bezmiş durumda ve cenaze ilemlerini yürüten kişi de çeşit depresyonda.
Aynı zamanda, 40 yaşlarında, eskiden hostes olan , “nazik” birini göreceğiz.
Bu bölümde Jack ile ilgili sırlar açığa çıkacak.
Jack, “Posta kutusundaki yılan/oyunu değiştiren kişi”….Ama, bu sadece Jack ile ilgili olmayabilir, başka birisi daha bunun içinde yer alabilir. Bunlar açığa çıktığında, şovun neden 48 bölümden daha uzun olamayacağını daha iyi anlayabileceğiz.
Tüm flashbackler, doğrudan adada neler olduğunu anlatacak, ada ile ilişki kurulacak.
Flashbacklerde Jack’in oldukça kötü durumda olduğu görülecek. Jack, alkolizm ile savaşmakta ve intiharın eşiğinde olan birisi.
Jack, eski karısı Sarah ile hastanede karşılaşır ve Sarah başka birisinden hamiledir!!!
Jack, şimdiye kadar görmediğimiz birisinin cenazesine gider ve oldukça sarsılmış görülmektedir.
Flashback’lerde Jack, “kazazedelerden” birisine telefonla ulaşmakta sorun yaşamaktadır!!!
Sezon, şu cümle ile son bulacak: “We have to go back!!!”, “Geri dönmek zorundayız!!!”.
Söylentiler
Adadakiler arasında bir bölünme olduğunu göreceğiz; Jack ve Sawyer’ın liderliğnde iki grup. Fakat, bu bölünme ummadığımız bir neden için gerçekleşecek!!!
Bir grup kazazede Locke’un kendilerine “ihanet ettiğini” düşünürken, diğer grup da kendilerinin “iyiliği” için hareket ettiğine inanacak.
Kate, kendini Jack ve Sawyer arasında kalmış olarak bulacak.
Jack’’in babasını tekrar göreceğiz.
Kazazedeleri tehdit eden “yeni bir düşman” ortaya çıkacak.
Önemli karakterlerden; Kate, Sawyer ya da Locke…ölebilir!!!
Benjamin, adanın özelliklerini açıklayacak ve bu özellikler arasında, daha önce “Diğerleri”nin “sahte köyü” olarak görülen, Michael’ın tutulduğu ve Sayid’in oraya gittiğinde bir şey bulamadığı, “door hatch” (kapı logolu ambar) de var. Sahte olduğunu düşündüğümüz bu ambar, aslında “adaya girişi” sağlayan bir “kutu”…(magic box)!!! Bazı karakterler, başka bir zaman çizgisinden, bu kapıdan adaya geri getiriliyor!!!
Üyelerimizin Dikkatine!!!”Yorum Yazmadan Önce Lütfen Okuyunuz”
Lütfen yorum bölümlerinde sadece dizi hakkında yorum yapın. Bölüm yorumu,eleştirisi,teoriler,bölüm ile ilgili yazı, altyazı ve promo, video linkleri dışında kalan tüm yorumlar istisnasız silinecektir.
Yapılan yorumlara saygı gösteriniz ve kişisel tartışmalara girmeyiniz.
Lütfen altyazı ne zaman gelecek, neden çıkmadı tarzında yorumlar yazmayınız ! Spoiler Verirken Gizlemek İçin:
spoiler içeren metninizi <spoiler>…</spoiler> komutları arasına yazabiliriniz Örnek: “Jack bu bölümde ölüyor!” gibi bir spoiler metnini;
<spoiler>Jack bu bölümde ölüyor!</spoiler>
şeklinde yazarsanız; spoiler metniniz aşağıdaki gibi gözükecektir: Show ▼
Aman Tanrım ne olmuş burada böyle. Öncelikle belirtmek isterim ki ben buraya Lost hakkında konuşmak ve fikir alışverişi yapmak için üye oldum. Ama ilk yorumumda kötü bir eleştiriye maruz kalmam açıkçası beni şaşırttı. Lost_mrt ben yokken beni savunduğun teşekkür ederim en azından dizi için yaptığım eleştiride ne demek istediğimi anlamış olduğunu düşünüyorum. İlginç olan birbirimizi savunduğumuz için teşekkür ediyor olmamız, buna gerek yok ki herkes diziyle ilgili aklına takılan noktayı buraya yazıp fikir alışverişi yapmak isteyebilir bunu küçümseyerek eleştirmek neden??? Daha önce irdelenmiş konulardan bahsetmemek için herkes Lost’u ilk yayınlanmaya başladığında ya da Türkiye’de ilk gösterime girdiğinde izlemek zorunda mıdır??? Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim bunlarla sınırlı olup, herkese Şubat ayına kadar sabır içinde bekleyişler diliyorum… : )
Lost’ u sonradan izleyip de bir çok kişinin çoktaaaaan üzerinden geçtiği şeylerin,yeni başlayanlarca keşfedilip merak konusu olması ve konuların tekrar tekrar kısırdöndü içinde devam etmesi beni çok güldürüyor :)) Acaba site içerisinde birinci sınıflar ikinci sınıflar diye bir ayrım yapıp da bir nevi level atlama durumları mı yapsak…Hatta bir üst sınıfa atlamak için bazı kilit sorulardan oluşan testlerin geçilmesi istense falan..
RSS kod okuyucusu ile Lost için yapılan hertürlü yorumu “manyaklık” ötesinde takip edip “vay yeni birşeyler mi buldular acaba” diye beklerken hala Richard’ ın yaşlanmamasının bin tane ayrıntı içerisinde hep aynı “merak uyandıran durum olması” şöyle bir “hımfff” yaptırıyor :))
Ha diğer yandan Lost virüs gibi bulaştıkça birilerinin bu güruha katılması da çok keyifli..
açıkçası ben üçüncü sezonu, çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İlk iki sezon kadar sürükleyeci, heyecanlı değildi. Mevcut sorulara cevap verecekleri yerde iyice çıldırtmışlar insanı :) benim anlamadığım bi kaç noktadan biri şu ki; Ben’in küçükken gerçek othersların öldürülmelerine yardım ettiğini biliyoruz, onları öldürende Ben’in yetişkinlik halinde ki yanında bulunan adamlardan biri olan sürmeli gözlü, esmer Richard. Bu Richard’ı ormana annesini aramaya gittiğinde de gördük. Şimdi benim anlamadığım nokta bu Richard hiç mi yaşlanmadı, Ben büyüdü askerlik yapacağı çağı geçti evlilik çağını zaten geçmişti filan adamda maşaallah tek bir yaşlılık belirtisi yok. Burada Cüneyt Arkın filmlerinde ki gibi bir mantıkla karşı karşıyamıyız nedir anlamadım. beni aydınlatın lütfen. Ayrıca bir teorim var. Bence o Naomi Penny’nin babasının adamlarından biri, Penny bir yandan Desmond’ı arıyor diğer taraftan kızın babasıda arıyor Des’i,çünkü kızıyla olan ilişkisini nefret derecesinde istemiyor. Bu isteksizliğini ikinci sezonda Des’in askeriye çıkışında kendisini arabaya bindirmek suretiyle beyan ettiğini hepimiz izlemişizdir. Des’i bulup hacamat edecek benden söylemesi. Tabi bu yanlızca bi tahmin. ayrıca alt yazılar gerçekten çok komikti. ingilizce bilmeyen çevirmeye kalkmasın ben bi ara gülmekten izleyemedim.
Ha bide izlemişsinizdiR beLki Jım Carrey ‘ nin : ” The Number 23 ” Die Flimi vaR izlemiştim insana kafayı yedittiRiyo bende hasta oLdum heRşeyi 23 goRuyorum neRdeyse sımdı gezınıRken lost ta Karl ‘ ın gıRdıgı oda da 23 numaRaLı odaydıı ve 23. boLumde gıRıyoRdu .. goRunce ş0k oLdum bi öRnek dha 23 Le ilgiLi : 23 Nisan Cocuk Bayramı NedeN 23 ?? Vede bu 23 Le ilgiLi geRcek olaylaR vaR Gorunce sasıRdım 23 ü soLiyim dedim ßende … :D hadi ii bekleyişLeR.. sıkın dişinizi az kaLdı subat a .. ii bvekleyişleR ..
Wallahı cok yaratıcı Buuk ıhıtmaLLe oLe oLuR heRhaLde .. —– bu penelope ‘ nın desmond u bulması ıcın yoLLadıgı adamLaR kayboLdu .. bıde o naomı ßunlaRa bız 815 sefeRli ucagı aRastırdık baktık herkes ölüydü Dedi .. bu ne deMek oLuyoR sımdı ?? .. duyduGuma goRe mıchaeL ve WaLt 4. seZonda oynıycakLaRmı$ .. talha1990 ‘ nın teoRisi cok kuvvetLi ßence .. ßiRde ßu LOST ‘ takı TeK sıR : ” Daniella Raousse ” ‘ de o fRansız kadın heRseyın noKtası bence butun olaylaR onun gecmısınde oRtaya cıkıcak .. ßiRde hatıRLaRsanızz huRley akıl hastanesındeydı .. Ve Dave adında hayal bıR ınsan goRuyoRdu .. muduR fotorafı eLıne aLdıgında cekıldıgı andakı goruntuyle fotoraftakı goRuntu aynı deiL bu bı hata mı acaßa ??? .. Lilly ‘ nin akıL hastanesınde ne i$i vaRdı ?? ßoyLe ßoyLe tonlaRca soRu oluR .. acıklık getıRen vaRsa soLesın herkese ii bekleyi$leR ! …
dikkatimi çeken 1şey var bazı arkdsLar bazı arkdsLarLa fikir aLışverişi yapmak istio ve nedense kimse buna yanaşmıoo yorumLardaki soruLara cevap veriLmio,, kimse kimsei takmıo herkes hemen aLta yeni 1 yorum ekLio || tmm bu normaL ama bnce birbrmsn düşünceLerne kendimisinkiLeri ekLersek ,, soruLara kendimisce cewapLar werirsek daha raat oLurs en azndan kafa oLarak ;)
Herkese slmlar
Benim 4 sezon ile ilgili düşündüklerim var..
Jack ve Kate i gelecekde gösterdiğini hepimiz biliyoruz ve bunları Desmond’ın gözünden görüyoruz bence. Ve 4. sezonda Otherslar ile Kazazedeler birleşecekler.Kİme karşımı? Niominin adayı araştırma grubuna karşı tabiki..
Tüm grup kurtulduklarını düşünüyorlar ve adaya birisi indiği zaman şöyle bir diyalog gerçeekleşecek ;
Jack: Bizde sizin gibi bir kurtarma ekibi 90 gündür bekliyoruz.
Grup başkanı : Sizi kurtarmak istediğimizi kim söyledi.
Sawyer: Haha işe bak, niye geldiniz peki bizi bulup muhteşem hayatımıza son vermeye mi?
Grup başkanı: (Haince bir gülüşün arkasından) Hayır.. çünkü sizler zaten ölüsünüz..
arkadaslar bu yeni bulunan hatch the orchid hakkında ne düşünüosunuz noluor orda yukarda aynı tavşandan bi tane da oluşuo sora panik falan anlamadım bn bi fikri olan varmı?
ya arkadaşlar neden herkez Jack e bu kadar yüklendi anlamıyorum Jack dizideki davranışlarıyla kesinlikle en iyi karakter Aslında onun içipte kafayı bulması normal .hayatına giren tüm kadınlardan kazık yedi karısı onu aldattı sonra kate ile sawyer i o durumda gördü.ve hep başkaları için uğraştı peki sawyerin bu kadar çok sevilmesinin nedeni bütün gün şezlongta oturup porno dergi okumasımı bence dediklerimi iyi düşünün
Küçük aaron a dikkat Türkçede aaron ın karşılığı harundur ayrıca, varun diye de bilinir. musa’nın sürekli yanında bulunan mısırlı bir rahiptir. on emir’den önce halkla pek fazla konuşmayan, hatta konuşma engeli olduğuna dair tezler de bulunan musa’ya tercüman olmuş, onunla birlikte gösteriler yapıp halkın “toplanmasına” yardımcı olmuştur. musa daha sonra aaron’un oğlunu “birlik kemeri”ni saklaması ve koruması için eğitmiştir
incilde şöyle yazar:
tanrı musa ve aaron a ,”firavun size ‘bir mucize yaratın’ dediği zaman aaron a deki,’asanı firavunun önüne fırlat’ o zaman asa yılana dönüşecektir.” dedi. onlar tanrının dediklerini aynen yaptılar. asa yılana dönüştü. sonra firavun bilgelerini ve büyücülerini çağırttı. mısırlı büyücüler de gizli sanatlarıyla aynı şeyi yaptılar. ama aaron’un asası onların asalarını yuttu.
(alıntı: ekşi sözlük)
Oha buda ne böyle diyenler olabilir ama teori teoridir. Ve her teori çürütülene kadar gerçektir.
Penny nin babası ile sun ın babası birbirlerini tanıyorlar ve adanın sahibi konumundaki kişilerden yalnızca ikisi bu kişiler.
Libby aslında penny’nin babasının adamı ve penny nin babası libby’e desmond’a vermesi için bir tekne veriyor.amacı geri gelemeyeceğini bildiği bir yere gönderip kızından uzaklaştırmak. aradan geçen 3 senede libby yaptığı şeyin huzursuzluğu ile akıl sağlığını kaybediyor.bir süre akıl hastanesinde tedavi görüyor ve işine geri dönüyor adaya düşecek uçağada bilerek ve isteyerek biniyor kendi içindeki suçluluk duygusundan kurtulmak için. Desmond şu meşhur flashbackinde penny’nin babası ile konuşurken duvarda asılı tablolardan birinde ters şekilde gözünde çarpı işareti olan bir adam çizimi görülüyor.bu çizimde anlatılan kişi mikhail ve mikhail bu tablo için konu olurken penny’nin babasının bir çalışını durumunda.daha sonra adaya iletişim ve adadaki manyetizmanın dış dünya üzerindeki etkilerini araştırmaya gönderiliyor.o tablodaki diğer unsur olan kutup ayılarıda bu şekilde bir deneyin kaynağı olarak kullanılıyor.uyumsuz yaşamlar uyumsuz yerlerde yaşamaya alıştırılıyor değişik koşullarla. sun’ın babası aslında öz babası bile değil. o tip bir adam kızını sırf istedi diye bir balıkçının oğluna vermezdi ve sun’ keltoşla yatarken onları yakaladığında tepkisi o kadar olmazdı. ayrıca bir insan kızının kocasına onun hayatını tehlikeye atacak bir işi neden versin. ve hatta alvar hanso ile oryantasyon filmlerinde namaste deyip duran adam arasındaki bağ sun’ın babası ile alvar hanso arasında var.
jacob denen şahısta deneyler için adaya getirelin bir çocuk.pisişik güçleri olduğu için deneylerde kullanılması kolay olan bir çocuk. Black rock tan bilgiyi ve gücü çekmesi gereken fakat bir kaza sonucu insani formunu kaybeden bir çocuk. zamanla büyümesi ve bize dizide yaşlı biri gibi görünmesi yalnızca kendini hala kurtarıp normal hayatı arzulamasındandır. lock onun için tek çıkış yoludur adaya mecburi bir şekilde bağlı olan tek kişidir. ve jacob lock un bedeni üzerinden gerçek dünyaya tekrar dönmeyi planlamaktadır. son bölümdeki herkesin flashforward diye tabir ettiği şeyde çok farklı bir durum olarak 4. sezonda karşımıza çıkabilir. orada geçen bazı şeyler ilk bölümün ilk sahnelerinde farklı bir biçimde tekrar gösterilebilir.kate diyerek konuştuğu kişinin farklı biri olduğunu görebiliriz.veya kendini düşürdüğü o durumda farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir. ve o tabuttaki kişinin lock olma ihtimalinide göz önünde bulundurmak gerekir. çünkü jacob sayesinde Lock yeni bir Benjamin olma yolundadır. bir diğer tabirle diğerlerinin yeni lideri, Richard’ın düşündüğü gibi. şöyle düşünülürse temsili olarak Jacob un karşılığı = Yakub - Yakub’un oğulları bünyamin (benjamin) ve Yusuf ( ? ) gibi bir mantık düşünülüyormudur acaba. sadece bir rastlantıda olabilir. biraz karışık old ama kusura bakmayın akılda bir sürü şey olunca böyle bir teori zinciri çıkıyor. değişik teorilerimide sizlerle paylaşamaya devam ederim ilerleyen zamanlarda. :)
senaristler de libby nin dizinin gizemlerinden biriyle alakalı açıklayıcı bi konumda olduğunu söylemişlerdi, tabii bu durumu henüz bize göstermediler, başka bi flashbackde ben hala açıklanmasını bekliyorum..
Mevcut veya ileri bölümle ilgili önemli bir detay vermek istediğinizde bu bilgiyi;
Kendi farketme zevkini yaşamamış kişilere haksızlık olmasın diye seçimlik hale getirmektir.
[spoiler] Bu alandaki herşey tıklanınca görünür. [/spoiler]
Eylül 16th, 2007 at 17:50
@despen
OnemLı değiL.. bu sadece sen değiL heRkesın oLabılır savunurum yanı.. bencede aRtık keseLım lost konusalım .. saygılarımLa … :)
Eylül 16th, 2007 at 12:12
Aman Tanrım ne olmuş burada böyle. Öncelikle belirtmek isterim ki ben buraya Lost hakkında konuşmak ve fikir alışverişi yapmak için üye oldum. Ama ilk yorumumda kötü bir eleştiriye maruz kalmam açıkçası beni şaşırttı. Lost_mrt ben yokken beni savunduğun teşekkür ederim en azından dizi için yaptığım eleştiride ne demek istediğimi anlamış olduğunu düşünüyorum. İlginç olan birbirimizi savunduğumuz için teşekkür ediyor olmamız, buna gerek yok ki herkes diziyle ilgili aklına takılan noktayı buraya yazıp fikir alışverişi yapmak isteyebilir bunu küçümseyerek eleştirmek neden??? Daha önce irdelenmiş konulardan bahsetmemek için herkes Lost’u ilk yayınlanmaya başladığında ya da Türkiye’de ilk gösterime girdiğinde izlemek zorunda mıdır??? Bu konuyla ilgili söyleyeceklerim bunlarla sınırlı olup, herkese Şubat ayına kadar sabır içinde bekleyişler diliyorum… : )
Eylül 15th, 2007 at 09:39
yazımı deistiRmiyoRum faL ac naapim.. heRseyede deyımLe basLıyosun bıLıR mısın bıLıR mısın bıLmıyoRum kaRdesımm aLa aLa yaa .. meRakta etmıyoRum yazıLarını .. magazıncıde deiLim uyduRmasyonlarla kendını avutabıLırsın .. Baska oRtak yonumusun oLmasını bende ıstemıyoRum kımsede ıstemess sanıRım.. Başkaca bir cevabım yoktur… :):):):)
Eylül 13th, 2007 at 14:24
Lost’ u sonradan izleyip de bir çok kişinin çoktaaaaan üzerinden geçtiği şeylerin,yeni başlayanlarca keşfedilip merak konusu olması ve konuların tekrar tekrar kısırdöndü içinde devam etmesi beni çok güldürüyor :)) Acaba site içerisinde birinci sınıflar ikinci sınıflar diye bir ayrım yapıp da bir nevi level atlama durumları mı yapsak…Hatta bir üst sınıfa atlamak için bazı kilit sorulardan oluşan testlerin geçilmesi istense falan..
RSS kod okuyucusu ile Lost için yapılan hertürlü yorumu “manyaklık” ötesinde takip edip “vay yeni birşeyler mi buldular acaba” diye beklerken hala Richard’ ın yaşlanmamasının bin tane ayrıntı içerisinde hep aynı “merak uyandıran durum olması” şöyle bir “hımfff” yaptırıyor :))
Ha diğer yandan Lost virüs gibi bulaştıkça birilerinin bu güruha katılması da çok keyifli..
Ah şubat bir gelse…. :)
Eylül 11th, 2007 at 16:44
açıkçası ben üçüncü sezonu, çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İlk iki sezon kadar sürükleyeci, heyecanlı değildi. Mevcut sorulara cevap verecekleri yerde iyice çıldırtmışlar insanı :) benim anlamadığım bi kaç noktadan biri şu ki; Ben’in küçükken gerçek othersların öldürülmelerine yardım ettiğini biliyoruz, onları öldürende Ben’in yetişkinlik halinde ki yanında bulunan adamlardan biri olan sürmeli gözlü, esmer Richard. Bu Richard’ı ormana annesini aramaya gittiğinde de gördük. Şimdi benim anlamadığım nokta bu Richard hiç mi yaşlanmadı, Ben büyüdü askerlik yapacağı çağı geçti evlilik çağını zaten geçmişti filan adamda maşaallah tek bir yaşlılık belirtisi yok. Burada Cüneyt Arkın filmlerinde ki gibi bir mantıkla karşı karşıyamıyız nedir anlamadım. beni aydınlatın lütfen. Ayrıca bir teorim var. Bence o Naomi Penny’nin babasının adamlarından biri, Penny bir yandan Desmond’ı arıyor diğer taraftan kızın babasıda arıyor Des’i,çünkü kızıyla olan ilişkisini nefret derecesinde istemiyor. Bu isteksizliğini ikinci sezonda Des’in askeriye çıkışında kendisini arabaya bindirmek suretiyle beyan ettiğini hepimiz izlemişizdir. Des’i bulup hacamat edecek benden söylemesi. Tabi bu yanlızca bi tahmin. ayrıca alt yazılar gerçekten çok komikti. ingilizce bilmeyen çevirmeye kalkmasın ben bi ara gülmekten izleyemedim.
Eylül 10th, 2007 at 12:57
Ha bide izlemişsinizdiR beLki Jım Carrey ‘ nin : ” The Number 23 ” Die Flimi vaR izlemiştim insana kafayı yedittiRiyo bende hasta oLdum heRşeyi 23 goRuyorum neRdeyse sımdı gezınıRken lost ta Karl ‘ ın gıRdıgı oda da 23 numaRaLı odaydıı ve 23. boLumde gıRıyoRdu .. goRunce ş0k oLdum bi öRnek dha 23 Le ilgiLi : 23 Nisan Cocuk Bayramı NedeN 23 ?? Vede bu 23 Le ilgiLi geRcek olaylaR vaR Gorunce sasıRdım 23 ü soLiyim dedim ßende … :D hadi ii bekleyişLeR.. sıkın dişinizi az kaLdı subat a .. ii bvekleyişleR ..
lost_mert
Eylül 10th, 2007 at 12:49
@ talha1990
Wallahı cok yaratıcı Buuk ıhıtmaLLe oLe oLuR heRhaLde .. —– bu penelope ‘ nın desmond u bulması ıcın yoLLadıgı adamLaR kayboLdu .. bıde o naomı ßunlaRa bız 815 sefeRli ucagı aRastırdık baktık herkes ölüydü Dedi .. bu ne deMek oLuyoR sımdı ?? .. duyduGuma goRe mıchaeL ve WaLt 4. seZonda oynıycakLaRmı$ .. talha1990 ‘ nın teoRisi cok kuvvetLi ßence .. ßiRde ßu LOST ‘ takı TeK sıR : ” Daniella Raousse ” ‘ de o fRansız kadın heRseyın noKtası bence butun olaylaR onun gecmısınde oRtaya cıkıcak .. ßiRde hatıRLaRsanızz huRley akıl hastanesındeydı .. Ve Dave adında hayal bıR ınsan goRuyoRdu .. muduR fotorafı eLıne aLdıgında cekıldıgı andakı goruntuyle fotoraftakı goRuntu aynı deiL bu bı hata mı acaßa ??? .. Lilly ‘ nin akıL hastanesınde ne i$i vaRdı ?? ßoyLe ßoyLe tonlaRca soRu oluR .. acıklık getıRen vaRsa soLesın herkese ii bekleyi$leR ! …
lost_mert
Eylül 7th, 2007 at 18:29
yaratıcı vaLLa:)
dikkatimi çeken 1şey var bazı arkdsLar bazı arkdsLarLa fikir aLışverişi yapmak istio ve nedense kimse buna yanaşmıoo yorumLardaki soruLara cevap veriLmio,, kimse kimsei takmıo herkes hemen aLta yeni 1 yorum ekLio || tmm bu normaL ama bnce birbrmsn düşünceLerne kendimisinkiLeri ekLersek ,, soruLara kendimisce cewapLar werirsek daha raat oLurs en azndan kafa oLarak ;)
Eylül 6th, 2007 at 15:54
Herkese slmlar
Benim 4 sezon ile ilgili düşündüklerim var..
Jack ve Kate i gelecekde gösterdiğini hepimiz biliyoruz ve bunları Desmond’ın gözünden görüyoruz bence. Ve 4. sezonda Otherslar ile Kazazedeler birleşecekler.Kİme karşımı? Niominin adayı araştırma grubuna karşı tabiki..
Tüm grup kurtulduklarını düşünüyorlar ve adaya birisi indiği zaman şöyle bir diyalog gerçeekleşecek ;
Jack: Bizde sizin gibi bir kurtarma ekibi 90 gündür bekliyoruz.
Grup başkanı : Sizi kurtarmak istediğimizi kim söyledi.
Sawyer: Haha işe bak, niye geldiniz peki bizi bulup muhteşem hayatımıza son vermeye mi?
Grup başkanı: (Haince bir gülüşün arkasından) Hayır.. çünkü sizler zaten ölüsünüz..
_LOOSSSTTT__ yazısıyla bölüm Başlar :)
Herkese saygılar
Eylül 1st, 2007 at 11:17
arkadaslar bu yeni bulunan hatch the orchid hakkında ne düşünüosunuz noluor orda yukarda aynı tavşandan bi tane da oluşuo sora panik falan anlamadım bn bi fikri olan varmı?
Ağustos 30th, 2007 at 19:47
ya arkadaşlar neden herkez Jack e bu kadar yüklendi anlamıyorum Jack dizideki davranışlarıyla kesinlikle en iyi karakter Aslında onun içipte kafayı bulması normal .hayatına giren tüm kadınlardan kazık yedi karısı onu aldattı sonra kate ile sawyer i o durumda gördü.ve hep başkaları için uğraştı peki sawyerin bu kadar çok sevilmesinin nedeni bütün gün şezlongta oturup porno dergi okumasımı bence dediklerimi iyi düşünün
Ağustos 28th, 2007 at 06:38
Küçük aaron a dikkat Türkçede aaron ın karşılığı harundur ayrıca, varun diye de bilinir. musa’nın sürekli yanında bulunan mısırlı bir rahiptir. on emir’den önce halkla pek fazla konuşmayan, hatta konuşma engeli olduğuna dair tezler de bulunan musa’ya tercüman olmuş, onunla birlikte gösteriler yapıp halkın “toplanmasına” yardımcı olmuştur. musa daha sonra aaron’un oğlunu “birlik kemeri”ni saklaması ve koruması için eğitmiştir
incilde şöyle yazar:
tanrı musa ve aaron a ,”firavun size ‘bir mucize yaratın’ dediği zaman aaron a deki,’asanı firavunun önüne fırlat’ o zaman asa yılana dönüşecektir.” dedi. onlar tanrının dediklerini aynen yaptılar. asa yılana dönüştü. sonra firavun bilgelerini ve büyücülerini çağırttı. mısırlı büyücüler de gizli sanatlarıyla aynı şeyi yaptılar. ama aaron’un asası onların asalarını yuttu.
(alıntı: ekşi sözlük)
Ağustos 25th, 2007 at 14:30
Oha buda ne böyle diyenler olabilir ama teori teoridir. Ve her teori çürütülene kadar gerçektir.
Penny nin babası ile sun ın babası birbirlerini tanıyorlar ve adanın sahibi konumundaki kişilerden yalnızca ikisi bu kişiler.
Libby aslında penny’nin babasının adamı ve penny nin babası libby’e desmond’a vermesi için bir tekne veriyor.amacı geri gelemeyeceğini bildiği bir yere gönderip kızından uzaklaştırmak. aradan geçen 3 senede libby yaptığı şeyin huzursuzluğu ile akıl sağlığını kaybediyor.bir süre akıl hastanesinde tedavi görüyor ve işine geri dönüyor adaya düşecek uçağada bilerek ve isteyerek biniyor kendi içindeki suçluluk duygusundan kurtulmak için. Desmond şu meşhur flashbackinde penny’nin babası ile konuşurken duvarda asılı tablolardan birinde ters şekilde gözünde çarpı işareti olan bir adam çizimi görülüyor.bu çizimde anlatılan kişi mikhail ve mikhail bu tablo için konu olurken penny’nin babasının bir çalışını durumunda.daha sonra adaya iletişim ve adadaki manyetizmanın dış dünya üzerindeki etkilerini araştırmaya gönderiliyor.o tablodaki diğer unsur olan kutup ayılarıda bu şekilde bir deneyin kaynağı olarak kullanılıyor.uyumsuz yaşamlar uyumsuz yerlerde yaşamaya alıştırılıyor değişik koşullarla. sun’ın babası aslında öz babası bile değil. o tip bir adam kızını sırf istedi diye bir balıkçının oğluna vermezdi ve sun’ keltoşla yatarken onları yakaladığında tepkisi o kadar olmazdı. ayrıca bir insan kızının kocasına onun hayatını tehlikeye atacak bir işi neden versin. ve hatta alvar hanso ile oryantasyon filmlerinde namaste deyip duran adam arasındaki bağ sun’ın babası ile alvar hanso arasında var.
jacob denen şahısta deneyler için adaya getirelin bir çocuk.pisişik güçleri olduğu için deneylerde kullanılması kolay olan bir çocuk. Black rock tan bilgiyi ve gücü çekmesi gereken fakat bir kaza sonucu insani formunu kaybeden bir çocuk. zamanla büyümesi ve bize dizide yaşlı biri gibi görünmesi yalnızca kendini hala kurtarıp normal hayatı arzulamasındandır. lock onun için tek çıkış yoludur adaya mecburi bir şekilde bağlı olan tek kişidir. ve jacob lock un bedeni üzerinden gerçek dünyaya tekrar dönmeyi planlamaktadır. son bölümdeki herkesin flashforward diye tabir ettiği şeyde çok farklı bir durum olarak 4. sezonda karşımıza çıkabilir. orada geçen bazı şeyler ilk bölümün ilk sahnelerinde farklı bir biçimde tekrar gösterilebilir.kate diyerek konuştuğu kişinin farklı biri olduğunu görebiliriz.veya kendini düşürdüğü o durumda farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir. ve o tabuttaki kişinin lock olma ihtimalinide göz önünde bulundurmak gerekir. çünkü jacob sayesinde Lock yeni bir Benjamin olma yolundadır. bir diğer tabirle diğerlerinin yeni lideri, Richard’ın düşündüğü gibi. şöyle düşünülürse temsili olarak Jacob un karşılığı = Yakub - Yakub’un oğulları bünyamin (benjamin) ve Yusuf ( ? ) gibi bir mantık düşünülüyormudur acaba. sadece bir rastlantıda olabilir. biraz karışık old ama kusura bakmayın akılda bir sürü şey olunca böyle bir teori zinciri çıkıyor. değişik teorilerimide sizlerle paylaşamaya devam ederim ilerleyen zamanlarda. :)
Ağustos 13th, 2007 at 20:40
son bölüm güzeldi özellikle jack in kate e onu sevdiğini söylemesi süperdi e artık kate yanlışını anlamıştır
Ağustos 12th, 2007 at 08:28
senaristler de libby nin dizinin gizemlerinden biriyle alakalı açıklayıcı bi konumda olduğunu söylemişlerdi, tabii bu durumu henüz bize göstermediler, başka bi flashbackde ben hala açıklanmasını bekliyorum..