Sezon 03, Bölüm 09
- Bölüm adı: Stranger in a Strange Land
- Yayın tarihi: 21 Şubat 2007
- Yönetmen: Paris Barclay
- Senarist: Elizabeth Sarnoff, Christina M. Kim
3. sezon 8. bölüm ardından yükselen tempoyu azaltarak yayına devam eden dizi, 9. bölümünde ağırlıklı olarak Jack’in geçmisine ait görüntülere yer veriyor. Bu bölümde Jack’in dövmeleri hakkında bilgi alırken, Hydra adasındaki yeni gelişmelerden haberdar oluyoruz. Yeni karakterlerin de görüntülendiği 3. sezon 9. bölüm hakkında detaylı bilgileri spoiler bölümü altında bulabilirsiniz.
Jack ve geçmişi
Bu bölümde Jack’in geçmişine ait görüntülere sıkça yer verildi. Geçmişe ait görüntüler Jack’in Puket’te (Tayland) bir plajda uçurtma yapmaya çalışması ile başlıyor. Jack uçurtmayla boğuşurken yanına adının Achara olduğunu öğrendiğimiz bir kadın geliyor ve Jack’e uçurtmasını tamamlamasında yardımcı oluyor. İlerleyen dakikalarda Achara ve Jack’in birbirlerine oldukça yaklaştıklarını görüyoruz. Achara’nın durumundan şüphelenen Jack onu takip ederek bir dövme dükkanına kadar geliyor. Achara burasının çalıştığı yer olduğunu fakat Jack’in burada bulunmaması gerektiğini söylüyor. Bir dövme sanatçısı olmadığını söyleyen Achara, insanların kim olduğunu bildiğini ve bunun kendisi için bir hediye olduğunu belirtiyor. Daha sonra Jack’in ısrarları üzerine, Jack’in bir lider ve harika bir adam olduğunu fakat bunun onu yalnız, ürkmüş ve sinirli yaptığını söylüyor. Ardından yine Jack’in ısrarı üzerine Jack için dövme yapıyor.
Hydra Adası
Hydra adasında Jack’in tutuklu olduğunu görüyoruz. Ardından Tom gelerek Jack’i, Sawyer’ın eskiden tutuklu olduğu kafese taşıyor. Elleri kelepçelenmiş halde kafese doğru ilerlerken Juliet’in de elleri kelepçeli halde Jack’in tutuklu olduğu cam bölmeye götürüldüğünü görüyoruz. İlerleyen dakikalarda ise Juliet’in Danny’yi öldürdüğü için tutuklu olduğunu ve ada kurallarına göre idam edileceğini öğreniyoruz. Fakat Jack, Ben ile bir anlaşma yaparak Juliet’in idam edilmesini engelliyor. Hydra adasında adının Isabel olduğunu öğrendiğimiz ve Jack’in sorusu üzerine Tom’un “Bir çeşit şerif” olarak tanımladığı yeni bir kadın karakter karşımıza çıkıyor. Jack’i sorgularken de gördüğümüz Isabel’i ayrıca Jack’in dövmelerini yorumlarken de görüyoruz. Dizinin son bölümünde Jack, Ben ve diğerlerinden bazılarının Ben’in ev olarak tanımladığı yere doğru yol alıyorlar. Yolculuk sebebi olarak ise uçak kazasından kurtulanların yerlerini öğrendikleri gösteriliyor.
Küçük çocuklar
Uzun zamandır nerede oldukları merak konusu olan uçak kazasından kurtulan küçük çocuklar bu bölümde uçakta hostes olarak görev alan Cindy ile beraber karşımıza çıkıyor. Jack, Cindy’ye neden diğerleri ile beraber olduğunu sorduğunda; Cindy “They’re not…” gibi bir cevap veriyor. Bu noktada aslında Jack’e, diğerlerinin düşündüğü gibi olmadıkları konusunda birşeyler söylemek istediğini anlıyoruz. Cümlesine açıklamanın çok kolay olmadığını ve orada izlemek için bulunduklarını söylüyor. Ama izlemenin nedeni ve yöntemi hakkında herhangi bir bilgi verilmiyor.
Juliet’in işareti
Yargılanma sonrasında Juliet’in sırtında bir işaretle görüyoruz. İşaret emri Ben tarafından veriliyor. İşaretin ne anlama geldiğini henüz bilinmiyor.
Ana ada
Kate, Sawyer ve Karl ana adaya geldiklerinde, Sawyer ve Karl arasında kısa bir konuşma geçiyor. Karl’ın Alex’i kurtarması gerektiğini söyleyen Sawyer, Karl’dan diğer adada projeler üzerinde çalıştıklarını ve küçük çocuklar için daha iyi bir hayat sağladıklarını açıklıyor. Kate’in neyden daha iyi sorusuna Karl; sizinkinden daha iyi diyerek cevap veriyor.
Jack’in dövmeleri
Dizinin sonlarında Isabel’in Jack’in dövmelerin açıklaması olarak “O bizim aramızda yürüyor fakat bizden biri değil” diyor. Fakat Jack bu açıklamaya dövmelerde yazanın öyle olduğunu fakat söylediklerinin farklı olduğunu belirtiyor.
Bölüm teorileri
Bölüm teorileri Lost izleyicileri tarafından ortaya atılan teorilerdir.
Bölüm fotoğrafları
• Sezon 03, Bölüm 09 İngilizce altyazı
* Türkçe altyazı için Kara & Orange Mechanique‘e teşekkür ederiz.








lostmyself_815:
6 Nisan 2008 at 20:158 bölümden sonra hakkaten tempo baayaa bi düşmüş
bu arada sawyerın davranışları çook şaşırttı beni
ne diye karl ı saldı ki anlamıyorum
gene others ların bi işi mi bu anlamadım nese ilerde görcez artık :D
miyake:
2 Mart 2007 at 02:05Herşey olabilir derim. İkili bir anlam da olabilir. Bunu da herhalde 4. sezonda falan anca öğreniriz. Klasik lost kurgusu. Hatırlarsanız Clarie’in başına ne geldiğini de bir sezon sonra öğrenmiştik.