Sezon 03, Bölüm 04
- Bölüm adı: Every Man for Himself
- Yayın tarihi: 25 Ekim 2006
- Yönetmen: Stephen Williams
- Senarist: Edward Kitsis & Adam Horowitz
Her bölümde akılda bıraktığı soru işaretlerine yenilerini ekleyen Lost, “Everyman for Himself” isimli 3. sezonun 4. bölümüyle, soru işaretlerinin sayısını artırırken diğer yandan geçmiş bölümlerde gizemini koruyan birkaç soruya da cevap veriyor. Bu bölümde diğerlerinin (others) Jack’ten nasıl bir yardım istediğini ve ilerleyen bölümlerde muhtemelen Jack’ten nasıl bir yardım isteyebileceklerini öğreniyoruz. Yeni bölüm detayları her zaman olduğu gibi Spoiler uyarısı altında yer alıyor.
Yardım…
Sezonun ikinci bölümünde Jin’in teknede karnından vurduğu Colleen ağır yaralı bir şekilde Hydra Island (yeni adamız Hydra Island) getiriliyor. Üreme üzerine uzmanlık sahibi Juliet Colleen’e ilk müdaheli yapıyor ve başarız olacağını anladığı noktada Jack’ten yardım istiyor. Ne yazık ki Jack’in gecikmiş müdahalesi sonucunda da Colleen kurtarılamıyor. Colleen’inin kurtarılma sahnelerinde asıl dikkati çeken ameliyathane girişindeki bel kemiği röntgenleri. Jack röntgenlerin kırklı yaşlarda bir erkeğe ait olduğunu ve röntgenlere göre bel kemiğinde bir tümör olduğunu söylüyor. Fakat röntgenlerin kime ait olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmıyor. İlerleyen bölümlerde röntgenlerin kime ait olduğunu ve Jack’ten muhtemelen röntgen sahibine yardım etmesinin istenileceğini tahmin ediyoruz.
Hydra Island
Everyman for Himself isimli bu bölümün en önemli noktası dizide ilk kez gördüğümüz ikinci bir adanın varlığı. Uçaktan kurtulan kazazedelerin bulunduğu adadan bağımsız ve daha ufak boyutlardaki Hydra Island (Hydra adası) üzerinde, bu sezon sıkça yer verilen Hydra istasyonu ve Sawyer ve Kate’in tutulduğu araştırma kafesleri bulunuyor.
Desmond ve gelecek
Geçtiğimiz bölümde geleceğe yönelik tahminleri ile akıllarda soru işaretleri bırakan Desmond’ın; bu bölümde geleceği geleceği görme yeteneğinin olduğu kanıtlanıyor. Desmond bu bölümde yapılandırdığı paratoner ile Claire ve bebeğinin çadırının yakınına (ya da üzerine) yıldırım düşeceğini önceden bildiği için bir paratoner inşa ediyor. Tahmin edileceği gibi geleceği görme yeteneği kesinleşen Desmond’ın inşa ettiği paratoner harika bir zamanlama ile görevini yerine getiriyor ve yıldırımından Claire ve bebeğinin bulunduğu çadırı koruyor.
Her zaman olduğu gibi flashback sahneleri ile desteklenen bu bölüm hakkında daha fazla detay vermeden bölümün esas noktalarına değinen bölüm teorileri ile devam edelim:
Bölüm Teorileri
- Jack, cerrah olduğu için
- Sawyer kan grubu tuttuğu için
- Kate, Jack ve Sawyer’ın kaçmasını engellemek ve istenilenleri yerine getirmeleri için Hydra Island’da rehine tutulmaktadır.
Bölüm fotoğrafları











_QUARANTINE:
29 Mart 2008 at 17:39desmond ın geleceği okuması çok ilginç patlamadan dolayı oldğu söleniyo bu
mantıklı olabilir..amam ben halaa nası oluyo da patlamanın desmond ı etkilemediğini anlamadım sapasağlam çıktılar üçü de:S
ayrıca sawyer a pil takıyolarken aslında kan almış da olabilirler ki zaten bence pil falan da takmadılar sadece kaçmaması içindi çünkü sawyer ın kaçma planları bayaa zekiceydi gerçi kameradan paso izliolardı onu ama
mrproblem:
27 Nisan 2007 at 08:37Arkadaşlar yorumlarda bulamadım ama belki başka biryerler vardır bilmiyorum. Sitede henüz yeni olduğumdan da kaynaklı olabilir ama bu bölümle alakalı da olsa aslında dün görünce bana bomba etkisi yaptı.
Jack başı çuvallı çıkıyor ya dışarı ve arkasında silahlı adamlar mevcut. O silahlı adamların arasında birini gördüm ve şok oldum. Kimdi o kişi :
Oğluyla adayı terkeden Michael !!
2 saniye kadar gösteriyor kamera ve sonrasında kafeslerdeki Sawyer ve Kate ‘e dönüyor ekran ardından tekrar kamera Çuvallı Jack’e döndüğünde arkasında Michael yok !!
İki farklı yorum getirdim birisi bir çekim hatası olması ki düşük ihtimal diyorum. İkincisi de Michael’in aslında adadan gitmediği..
I_me:
7 Mart 2007 at 08:24Hayır hayır Bence hasta olan JACK : )))))))))
( suan sacma gelebılır sıze .. belkı sız cvb ı bılıosunuz ama ben bılmıorum : ))))
I_me:
7 Mart 2007 at 08:21Bence bı cok acıdan Bazı seylerın acıga kavustugu bır bolumdu ! . sawyer ı yalanda olsa oradan kurtulamayacaklarına ınandırdılar… ! Ama bunu kate e soyleyemedı kı o da Kacamayacagını bılmemesıne ragmen kafesten cıkıp Sawyersız gıdemedı !.1 2 dk. kadar kızmıs olsamda hak verdım sonunda..
Boyle bır ortamda yaklasmaları cok normaL .. sanırım zaten bu ıstenıo ! .. Bunu jack ın ogrenmesını saglayıp kendılerıne yardım etmesını saglayabılırler ! Kı sonradan kate ın sawyer ı sevmedıgınde dusundum … sawyer orda dayak yerken 4 kez sorulmasına ragmen SEvdıgını soylemedı . Oyle bı durumda seven adam soyler dıe dusundum .. Sonrada vazgectım…
… Ozellıkle kate ın yarı cıplak olduu sahnede sawyer ın kolundakı seyden dolayı heyecanlanması : ) Benı gulduren tek noktaydı …
Jack ın orda basarılı olmasını asla beklemıodum !. Oyle bı baskı altında kım olsa bocalar !… ( aynı testere 3 te oldugu gıbı … Basarılı olunamadıgına ayrı bı ornek ) Ama bence Jack ın orda korktugu tek can kendı canı degıldı .. ! …..
Sayid Jarrah:
7 Kasım 2006 at 21:30Arkadaşlar bişey farkettim ki bunu farkeden var mı bilemiorum ben juliet e ”we have a situation” demeden önce sub has arrived diyor bu sub kesinlikle submarine in sub’ı olan denizaltıdır yoksa herifler görünmeden sayidle jine,denizden nası tekneye çıktılar ve neden motor sesi duyulmadı kayıklamı geldiler,ben in lafıyla bu tez güçleniyor bilmiyorum katılan var mı bana.Buda bizimkilerin olduğu adaya nası görünmeden girip çıktıklarını açıklıyor zaten.Birden çok mutlu oldum ne yalan söylüyüm:D