Yüz Sekiz | Lost » Adadaki yeni anahtar

Adadaki yeni anahtar

3. sezon 10. bölüm için yayınlanan tanıtım videoları beraberinde, dizide olduğu gibi soru işaretlerini getirdi. Tanıtım videolarında Vincent’ı ağzında bir cesete ait bir kol ve bir anahtarla gördük. Buna göre cevap arayan sorular arasında;

- Vincent’ın ağzında taşıdığı kol kime ait?
- Vincent’ın taşıdığı anahtar nereye ait?

gibi sorular yer alıyor. İlk tahminler kolun Mr. Eko’nun kardeşi Yemi’ye ait olduğu, anahtarın ise Desmond’un hatch patlamadan önce kullandığı anahtar olduğu yönündeydi. Minik bir araştırma ve bir sonraki ilerleyen görüntülerini yorumlayarak kolun kime ve anahtarın ise nereye ait olabileceğini yorumladık. Spoiler olabilecek bu yorum için yazının devamını görüntülüyebilirsiniz.


Tanıtım videolarında Vincent ağzında bir cesete ait bir kol ve bir anahtarla görülüyor. İlerleyen görüntülerde ise Sawyer, Jin ve Hurley’i yanlarında bir cesetle birlikte, eski bir Volkswagen minibüste otururken görüyoruz. Bu noktada kolun Mr. Eko’nun kardeşi Yemi’ye değil görülen bu cesete ait olduğunu söyleyebiliriz. Anahtara gelince; Volkswagen minibüs görüntüsü doğrultusunda anahtarın minibüse ait olabileceğini ihtimali değerlendirdik. O döneme ait Volkswagen minibüs anahtarları ile Vincent’ın ağzında taşıdığı anahtar karşılaştırıldığında formlarının birebir aynı olduğu görülüyor. Özetlemek gerekirse; kol minibüse dayalı olan cesede, anahtar ise Volkswagen minibüse ait.

Not: Bu sadece bir ön tahmin olup, dizinin sırlarını açıklama gibi bir amaç taşımamaktadır.

İlgili yazılar

3. sezona saatler kala
...
Yenilikler
...
Geri sayım başladı
...
Kaçıranlar için Lost rehberi
...
DiziMax’te Lost yayını
...
Üçüncü sezon ipuçları
...
Türkçe Lost kitabı
...
Shaw-Basho Polinomu
...
Sezon 03, Bölüm 07
...
Lostu tekrar tekrar izledim,neler buldum neler:))
...


50 yorum var

Sayfalar: [5] 4 3 2 1 » Show All

  1. 50

  2. asi_melek:

    o kol ve anahtar ben’in babasına ait.Ben babasını küçükken öldürmedi ki minibüste babasını zehirlediğinde küçük değildi.
    babasının adı roger’dı ve cesedin üstündeki üniformada da roger yazıyordu

  3. 49

  4. bebelerebalon:

    Yaptığım yanlışı şimdi farkettim; 90 lı yıllar bile değil taaa 2004 e kadar nasıl kalmış o arabada o benzin?

  5. 48

  6. bebelerebalon:

    ya herşeye bi sebep bi kulp bulabiliriz de sanırım 70 li yıllarda ormanın ortasında devrilip yan yatmış bi minibüsün 90 lı yıllarda sarmaşıklar ve türlü orman bitkileriyle kaplanmış motorunu çalıştıracak olan benzinin bu kada zamanda nasıl uçup havaya karışmadığına ya da yan yatmış bir arabanın (ki ben de 1968 modeli var bu volkswagen bus modelinin) depo kapağından sızıp dökülmediğine ne mantık ne kulp bulacağız?

  7. 47

  8. tamersinan:

    Suanki konuyla pek alakası olmayabilrir ama aklıma takılan bir konu var.Kate ile Sawyer digerleri tarafından kafese atıldıklarında Sawyer kacmak icin ben’in su birikintisine basıp elektrik akımına mahruz bırakmak istemisti ama ben’ elektrigin kesildiini soylemisti…Dikkat cekmek istedigim nokta suki ben ameliyattayken sawyer’ı oldurmeye gelen adamı sawyer dowdukden sonra o kafesteki ben’in elektrgini kestigimz dedigi dugmeye kafasını wurup elektrik carpması nasıl oluor acaba?

  9. 46

  10. marissa:

    ya ben lostun 3 sezon 10 bölümde minibüsü buluyorlar sonra minibüs çalışmaya başlayınca minibüste bi şarkı çalıyor onu bilen arkadaşlar varsa bana kimin söylediğini ve şarkının adını yazabilirlermi acaba?

  11. 45

  12. syozkn:

    siteye yeni üye oldum daha önce yazıldımı bilmiyorum ama kate in babasıyla konuşurken adamın koreye gittiğini öğrenmiştik ordanda bi haltlar çıkacak demedi demeyin ne tesadüftür ki sun ve jinde koreli :d

  13. 44

  14. Chatintash:

    neden mantık ararsınız ki izleyin iste sadece keyif alın..zaten dizinin yaratılan kendi bi senaryosu ve kendi icinde bş mantıgı war bi de siz mantık aramyın.

  15. 43

  16. lost_mrt:

    arkadaslar mantıklı mı sence benjamın babasını oldurdugunde kucuktu ve sımdı 30 un uzerınde ee onca sene cesedın toprağa karısmıs olması lazım ama diprdiri gibi bide vincent onu getırene kadar anahtarı dusurmuyo mu ??

  17. 42

  18. imightbewrong:

    evet kol ben in babasına ait anahtarda wolkswagen e

  19. 41

  20. darkasoul:

    kol ben’in babasına ait

Sayfalar: [5] 4 3 2 1 » Show All

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.